Badbevalling in Twente

Bevallen in bad

Huur je bevalbad voor een ontspannen geboorte

Reserveer direct!
Oxytocine boost

Oxytocine boost

Door de ontspannen werking van warm water, krijg je een flinke oxytocine boost. Dit zorgt voor nog meer ontspanning én snellere ontsluiting. 

Natuurlijke pijnstilling

Pijnstilling

Warm water is een natuurlijke pijnstilling. Het verlicht de spieren, waardoor je minder pijn voelt en het langer kunt volhouden. 

Badbevalling in Twente

Bewegingsvrijheid

Water vangt een deel van de zwaartekracht op, waardoor je gewicht 'gedragen' wordt. Je kan makkelijker bewegen en van houding wisselen. 

Nieuwsgierig naar een badbevalling?

Waarom zou je eigenlijk in bad willen bevallen? Waarschijnlijk ben je op deze pagina terecht gekomen omdat je nieuwsgierig bent geworden naar een badbevalling. Je hebt er eens over gelezen, of wellicht is er iemand in je omgeving recent in bad bevallen. 


Een badbevalling is de laatste jaren steeds populairder geworden. Hier in de regio Twente zijn we wat voorzichtiger. Maar... inmiddels hebben ook de ziekenhuizen een vast bevalbad en zijn er dus steeds meer positieve verhalen over het gebruik van een bad tijdens de bevalling.


Als je zwanger bent van je eerste kindje, is het misschien lastig voor te stellen of een badbevalling of watergeboorte bij je past. Bedenk dan dat waar je nu relaxt van wordt, je waarschijnlijk ook gaat helpen tijdens je bevalling.


Als jij blij wordt van een lekker warm bad in de avond, of een uitgebreide wellnessdag in de sauna, dan is de kans groot dat warm water tijdens je bevalling in je voordeel werkt. 

Voordelen van een bevalbad

Water bevalbad

De kracht van warm water

Gebruik de kracht van warm water tijdens je bevalling. Het warme water ontspant en ontspanning is cruciaal om de oxytocine te laten stromen. Dit hormoon zorgt namelijk voor ontsluiting van je baarmoedermond. Hoe beter je kunt ontspannen, hoe sneller de ontsluiting gaat. 

Naast oxytocine maakt je lichaam endorfine aan, dit is een lichaamseigen pijnstilling. Ook warm water werkt als natuurlijke pijnstilling, en dit versterkt de endorfine.

Dit betekent dat je de weeën goed kunt opvangen en deze tegelijkertijd als minder heftig ervaart dan buiten het bad. 

Bevallen in bad

Neem de ruimte 

Een bevalbad is een fijne, afgebakende ruimte. De hoge wanden zorgen voor privacy waardoor je je kunt afsluiten van wat er om je heen gebeurt. Dit kan een gevoel van veiligheid geven. 

Daarnaast heb je de ruimte om regelmatig van houding te wisselen. Doordat het water de zwaartekracht wegneemt, voelt het alsof je gewichtloos bent en is het makkelijker te bewegen. 

Alleen in het bevalbad, óf samen met je partner, beval zoals jij graag wil! 

Baby in bad geboren

Een rustige geboorte

Ook voor je baby heeft een badbevalling voordelen. De temperatuur van het vruchtwater in de baarmoeder en de temperatuur van het water in het bevalbad zijn vrijwel gelijk. Als je (ook) de persfase in bad doet, word je baby dus in het warme water geboren

Vaak zijn baby's die in bad zijn geboren een stuk rustiger en ontspannen. Een zachte geboorte is voor iedereen fijn!

Huur het complete badpakket voor een spetterende bevalling!

Bevalbad huren Twente

Badpakket:

La Bassine bevalbad, Original of Maxi formaat

  • Elektrische luchtpomp (voor opzetten en afbouwen)
  • Elektrische dompelpomp (om het bad leeg te pompen)
  • Set kraankoppelingen


Persoonlijk hygiënepakket voor eenmalig gebruik:  

  • Binnenhoes voor het bad
  • Slang van 10 meter (voor aan- en afvoer van het water)
  • Schepnetje
  • Badthermometer
  • Set steriele lange handschoenen 

Werkwijze

5 weken beschikbaar

Je huurt het bevalbad voor een periode van maximaal 5 weken. Dit betekent dat het bad voor jou beschikbaar is in de periode dat je thuis kunt bevallen, vanaf 37 weken tot uiterlijk 42 weken.


Ophalen in Wierden

Je komt het bad ophalen in Wierden, we spreken samen af op welke dag en tijdstip. Je laat het bad ook weer terugbrengen. Tegen vergoeding kom ik het bad weer bij je ophalen.

Niet gebruikt, geld terug

Mocht je het bad, om welke reden dan ook, niet gebruikt hebben, dan krijg je de kosten van het hygiënepakket (á €50,-) terug. Voorwaarde is dat alles in originele en gesloten verpakking zit. 
Badbevalling in Twente
€ 137,-

Compleet pakket Original

Bevalbad Original van La Bassine Professional. Dit formaat is geschikt voor 1 persoon (maximaal 1.80m lang) en ideaal in kleinere ruimtes. 

Afmeting van het bad is 165 x 135 x 65 cm. Er gaat 450 liter water in het bad. 


Huur nu het complete Original pakket voor jouw aanstaande bevalling voor €137,- inclusief BTW.


Reserveer op tijd, zodat je zeker weet dat het bad vanaf 37 weken voor jou beschikbaar is. 


Badbevalling in Twente
€ 147,-

Compleet pakket Maxi

Bevalbad Maxi van La Bassine Professional. Dit formaat is geschikt voor 2 personen en ideaal als je genoeg ruimte hebt in huis. 

Afmeting van het bad is 191 x 164 x 65 cm. Er gaat 625 liter water in het bad. 


Huur nu het complete Maxi pakket voor jouw aanstaande bevalling voor   €147,- inclusief BTW.


Reserveer op tijd, zodat je zeker weet dat het bad vanaf 37 weken voor jou beschikbaar is. 


Deze vrouwen zijn al in bad bevallen:

These slides will be slide-able on the live version of your page!

Heerlijk

Ik heb de laatste 2 uur van mijn bevalling in bad gezeten en dat was heerlijk. Het warme water hielp me ontspannen en het bad gaf me een geborgen gevoel. Ik kon met mijn benen me fijn afzetten tegen de wanden tijdens de persweeën. Mijn man en de verloskundige zaten over de rand toe te kijken hoe ik de weeën opving en later mijn kindje onder water aanpakte en naar me toe haalde. Magisch voelde het! Ik zou voor een volgende bevalling zeker weer een bevalbad huren. 


- Hermi - 

Ms. Nameless
Add Your Stars

Fijne bubbel

Tijdens mijn eerdere bevallingen heb ik de weeën en persfase als erg intens ervaren. Het wisselen van houdingen ging moeizaam en ik had moeite te ontspannen. Ik hoopte dat een bevalbad mij tijdens de 4e bevalling daar meer in zou ondersteunen. 

Marianne bood me de kans om een bevalbad via haar te huren, ze kwam het bad 3 weken voor de uitgerekende datum brengen. Het 1-persoons bad paste perfect in ons oudere huis in de keuken, we hebben geoefend met opzetten zodat mijn man wist wat hij moest doen. 

Tijdens de bevalling was het heerlijk om het warme water in te stappen, het omhult je en zorgt voor een fijne bubbel. Mijn ademhaling werd dieper en het ging makkelijk om van positie te wisselen, op de knieën en weer achterover en lekker wiegen met de heupen. Er is 1 keer warm water bijgevuld. Onze babyboy werd na een korte persfase geboren, ik kon hem zelf aanpakken. Daarna ben ik uit bad gegaan, er lag een badjas en sokken voor me klaar zodat we lekker warm konden kennismaken. 


- Geke - 

Ms. Nameless
Add Your Stars
- Veelgestelde vragen -


Vraag: Hoe lang duurt het om het bad klaar te zetten tijdens de bevalling?

Antwoord: Het duurt maximaal 10 minuten om het bad op te pompen. Het vullen met water duurt ongeveer 45-60 minuten (afhankelijk van het formaat bad dat je huurt). Laat je geboortepartner tijdens de zwangerschap alvast oefenen met het bad opzetten en het testen van de juiste kraankoppeling. Dit scheelt tijd tijdens de bevalling zelf. 


Vraag: Waarom moet ik een binnenhoes gebruiken?

Antwoord: In verband met hygiëne moet het bad gebruikt worden met een binnenhoes. Nadat het bad is opgepompt, plaats je de binnenhoes en vult daarna het bad met water. 


Vraag: Kan ik het bevalbad in elke situatie gebruiken?

Antwoord: Als je thuis gaat bevallen, is het bijna altijd mogelijk om het bevalbad te gebruiken. Als je bevalling start met gebroken vliezen, raadpleeg dan altijd eerst je verloskundige of het verstandig is om in bad te gaan. 


Vraag: Kan ik de hele bevalling in bad blijven?

Antwoord: Het advies is om maximaal 2 uur achter elkaar in bad te blijven. Na die 2 uur ga je uit bad, zodat je wat kunt eten en drinken en naar het toilet kunt gaan. Een lege blaas is namelijk belangrijk voor de ontsluiting. Ook het water kan eventueel opnieuw op temperatuur gebracht worden. 


Vraag: Hoe zorg ik ervoor dat mijn handen en voeten niet verrimpelen als ik lang in bad zit?

Antwoord: Het rimpelig worden van je huid is een teken dat je lichaam mineralen nodig heeft. Je kunt dit voorkomen door Himalaya Zeezout of Zechsal Magnesium aan het water toe te voegen. Dit is fijn voor jou, én veilig voor je baby. Bestel hier je magnesium en gebruik de code 'Bevalbad10' voor 10% korting op je bestelling. 


Vraag: Ik hoop nog vaker te gaan bevallen in de toekomst. Is het dan niet verstandiger een bad te kopen in plaats van te huren?

Antwoord: Dat kan zeker. Het voordeel van een bad huren is dat je het bad niet hoeft op te slaan na gebruik tot de volgende keer. Daarnaast wordt het bevalbad na elk gebruik professioneel gereinigd. Mocht je liever een bevalbad kopen, kijk dan op de website van De Oerbron of Bevallingsbaden, zij verkopen kwalitatief goede bevalbaden. Vermijdt liefst een tweedehands bad, omdat je niet weet wat er mee is gebeurd.