Cursus Samen Bevallen Twente

Samen Bevallen Cursus

Bevallen? Dat doen we samen!

Samen Bevallen cursus is samen met de partner

Samen

Uniek aan deze cursus is dat je alle lessen samen met je partner volgt. Je partner heeft een belangrijke rol tijdens de bevalling. Tijdens de Samen Bevallen cursus leren jullie om samen voor te bereiden op de bevalling. 
Samen Bevallen cursus is informatief

Informatief

Uitgebreide informatie over het bevalproces staat centraal. Door te leren over zowel de fysiologische als medische bevalling, wordt een realistisch beeld geschetst over wat je kunt verwachten en welke mogelijkheden er zijn. 

Samen Bevallen cursus geeft jullie vertrouwen in de bevalling

Praktisch

Ontspanningsoefeningen, ademhalingstechnieken en baringshoudingen worden aangeleerd tijdens de cursusavonden. Het doel hiervan is om jou en je partner vertrouwen te geven in het bevalproces.

Soorten cursussen

Bevallen in Twenten met een doula

Complete cursus

De meest uitgebreide én complete cursus om je voor te bereiden op de bevalling en kraamtijd.


Mix van theorie en praktijk. Uitleg over fasen van de bevalling, verschillende vormen van pijnbestrijding, wat als het anders gaat. Oefenen met ademhaling, ontspanning en massage.


8 bijeenkomsten van 2 uur, waarvan 1 na de bevalling. 


€200,-

Doulatraject op maat

Minicursus

De versnelde variant, waarin het tempo hoger ligt, maar wel de belangrijkste onderwerpen aan bod komen.


Dezelfde mix van theorie en praktijk, waarbij de nadruk ligt op de bevalling. De minicursus is ideaal als je minder tijd hebt, maar wel samen goed voorbereid wil zijn op de bevalling.


4 bijeenkomsten van 2 uur.€165,-

Met vertrouwen bevallen

Privécursus

Cursus voor jullie samen, dus niet in groepsverband. Volledig afgestemd op jullie persoonlijke situatie. 


De inhoud wordt samen met jullie bepaald en daardoor is er veel ruimte voor vragen en eigen input. Voordeel is dat de bijeenkomsten flexibel zijn in te plannen, dus ook overdag of in het weekend.


Minimaal 3 bijeenkomsten van 2 uur.


€240,- (excl. reiskosten)

Waar wordt de cursus gegeven?

Doula Marianne Partner

Wierden en omstreken

De Samen Bevallen cursus is voor iedere zwangere met partner die in de omgeving Wierden woont (Almelo, Rijssen, Hellendoorn, Nijverdal, Vriezenveen, Westerhaar tot Vroomshoop, Enter, Holten, Aadorp, Geesteren, Daarle, Den Ham, enz.).


De Complete Cursus wordt bij mij thuis in Wierden gegeven, op de woensdagavond (of een andere avond in overleg). De Minicursus wordt op de maandagavond in Almelo gegeven, elke maand start er een nieuwe groep. Een privécursus is ook mogelijk, dan kom ik bij jullie thuis. 


De eerstvolgende Complete Cursus in Wierden start op woensdag 26 juni 2024. De eerstvolgende Minicursus in Almelo start op maandag 8 juli. De groepen stromen snel vol, dus geef jezelf en je partner snel op via wierdenalmelo@samenbevallen.nl Wil je weten wanneer een nieuwe groep start in Wierden, Almelo of elders in de regio Twente? Kijk dan snel op de zoekkaart van Samen Bevallen, hier staan alle actuele data van cursussen die binnenkort starten. Mocht er geen datum op staan die bij jullie past, neem dan contact op. Ik heb alle ruimte om samen een andere dag of tijdstip te plannen.


Ben je nieuwsgierig of heb je vragen? Vul dan het contactformulier in of mail naar wierdenalmelo@samenbevallen.nl. 
Ervaringen van cursisten

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Goed voorbereid
Wij hebben een privé zwangerschapscursus gevolgd bij Marianne. Ze kwam bij ons thuis, dit was erg prettig. In twee avondsessies heeft ze ons de belangrijkste dingen geleerd waardoor ik nu het gevoel heb goed voorbereid te zijn op de bevalling. Ook mijn partner is goed betrokken.  Hij heeft handreikingen gekregen hoe hij zo goed mogelijk kan ondersteunen tijdens de bevalling. De avonden waren zeer leerzaam, vol met informatie en toch to-the-point. Ik ben blij dat we de cursus hebben gevolgd en ik zou Marianne aan iedereen kunnen aanbevelen.

- Sanne - 
Ms. Nameless
Add Your Stars
Veel praktische tips
Fijne spoedcursus gevolgd van 4 avonden bij Marianne, met theoretische informatie maar ook veel praktische tips! We voelen ons goed voorbereid op de bevalling, bedankt!

- Jorieke - 
Ms. Nameless
Add Your Stars
Positief gevoel en zelfvertrouwen
Ik zag erg tegen de bevalling op. Daarom op advies van de verloskundige hebben mijn man en ik de cursus samen bevallen bij Marianne gevolgd. Doordat Marianne alles goed verteld, uitlegt en zelfs nog een stukje praktijk erbij naast doet, stap ik straks met een positieve gevoel en meer zelfvertrouwen de bevalling in. De cursus is niet alleen leerzaam maar ook erg leuk om te volgen met andere stellen. Mijn man en ik raden daarom de cursus zeker aan. De man leert in de cursus ook dat hij tijdens de bevalling een belangrijke rol heeft.

- V. - 
Ms. Nameless
Add Your Stars
Geen vraag te gek
Vanuit onze verloskundige de tip gekregen om deze cursus te volgen omdat vrouwen dan extra goed zijn voorbereid en weten wat ze te wachten staat tijdens de bevalling.
Mijn partner en ik hebben de cursus met veel plezier gevolgd en iedere avond gingen we met wat meer zelfvertrouwen naar huis. Marianne heeft echt aandacht voor hoe je het samen kunt doen op de meest liefdevolle manier. We hebben veel relevante informatie ontvangen en van die kleine tips waar we echt wat aan hebben. Geen vraag was te gek en er was ruimte om de informatie echt toe te spitsen op de persoonlijke situatie.
Wij kijken er met veel plezier op terug en gaan vol vertrouwen, samen onze bevalling tegemoet!


- Sanne -
Ms. Nameless
Add Your Stars