Doula, Cursus, Wierden

Serendipity Doula Service

Voor een onvergetelijke ervaring!

Bevallen in Twenten met een doula

Persoonlijk

Je bevalling is heel persoonlijk. Hoe kijk je aan tegen de bevalling? Ben je bang voor bepaalde dingen? Waar word je ontspannen van? 


Allemaal vragen en onderwerpen die tijdens een doulatraject aan bod komen, zodat jij persoonlijk ondersteund kan worden. 

Doulatraject op maat

Op maat

Elke zwangerschap en elke bevalling is anders. Een doulatraject is daarom altijd op maat en sluit aan op jouw behoefte. 


Waar bij de één de meeste focus ligt op lichamelijke ontspanning, kan het bij de ander gaan over mentale uitdagingen.

Met vertrouwen bevallen

Vertrouwen

Een doulatraject heeft als doel om jou en je partner het vertrouwen te geven in de bevalling.


Vertrouwen in jezelf, vertrouwen in je partner én vertrouwen in de ongelooflijke kracht die al in je zit. 


Wat is een doula?

Als je nog nooit van een doula gehoord hebt, is het misschien lastig voor te stellen wat ik voor je kan betekenen. 

Vanuit de oude Griekse taal staat het woord doula voor 'dienende vrouw'. Een vrouw die er is tijdens een belangrijk moment in je leven.

Dat betekent dat ik er voor jou ben, vóór, tijdens en na de bevalling. Ik sta volledig achter jou, zonder oordeel, welke keuzes je ook maakt. Als doula ben ik een fijne aanvulling op jouw geboorteteam, ik ben er namelijk ook voor je partner


Hoe ziet dat er dan uit? Soms ben ik simpelweg aanwezig, 'er zijn' kan al heel veel doen. Soms ben ik hard aan het werk om het jou comfortabel te maken, samen focussen op de ademhaling, deppen met koude washandjes, zorgen dat je op tijd eet en drinkt. Soms geef ik je partner tips hoe hij jou het best kan ondersteunen of zorg ik ervoor dat hij zich op zijn gemak voelt. 

 

Dat wil ik!


Voordelen van een doula 

Continue begeleiding 

Als doula blijf ik de hele bevalling bij je. Wat er ook gebeurd en hoe lang het ook duurt, ik ga nergens heen. Het grote voordeel hiervan is dat je niet alleen of samen met je partner bent, maar je een vertrouwd gezicht om je heen hebt. 


Doordat we elkaar tijdens de voorbereiding goed leren kennen, weten jij en je partner wie er naast jullie staat. Zodoende kunnen jullie erop vertrouwen dat ik weet wat jullie wensen zijn tijdens de bevalling. 

Doula effect

De aanwezigheid van een doula tijdens de bevalling heeft een positief effect. Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen prettiger en sneller bevallen wanneer ze ondersteund werden door één vaste, vertrouwde persoon. Er is minder behoefte aan pijnstilling en de kans dat de bevalling stagneert is ook kleiner. Dit wordt het doula-effect genoemd. 


Van oudsher werden barende vrouwen ondersteund door de vrouwen uit hun naaste familie- of vriendenkring. Als doula werk ik volgens dit principe, ik weet wat er komt kijken tijdens een bevalling en ik weet hoe je je kan voelen

Oefening baart kunst

Doordat we tijdens de zwangerschap al verschillende houdingen, ontspannings- en ademhalingstechnieken oefenen, weet je wat wel en niet werkt voor jou. Dit werkt door tijdens de bevalling. 


Als jij namelijk gek wordt van gekriebel of een massage, maar wel heerlijk ontspannen wordt door te focussen op je ademhaling, dan zal dit tijdens de bevalling ook zo werken. 

Als jij snel overprikkeld bent door geluiden om je heen, dan spreken we af dat we fluisteren tijdens de bevalling en zullen we andere technieken bedenken waardoor we in contact zijn en jij kunt focussen op de bevalling. 

Een doula bij de bevalling? Maar...

"Ik ben geen type voor een doula"

Er wordt vaak gedacht dat je een 'bepaald type' vrouw moet zijn om een doula bij de bevalling te willen, een beetje alternatief of zweverig. 


Echter, voor elk soort vrouw is er een soort doula. Of je juist graag met geitenwollensokken aan wierook wilt branden tijdens je bevalling, of dat je geen poespas om je heen wil, alles is mogelijk.


"Ik wil graag in het ziekenhuis bevallen"

Je kan een doula bij elk soort bevalling inschakelen. Ze is aanwezig bij de bevalling zoals jij die graag wil, of zoals het op dat moment loopt. 


Dus of je nu graag thuis wil bevallen, poliklinisch in het ziekenhuis, óf als je een medische indicatie hebt; een doula kan jou en je partner in (bijna) elke situatie ondersteunen. 

"Ik heb toch al een verloskundige"

Een verloskundige controleert jouw gezondheid en die van de baby tijdens de zwangerschap, bevalling en de kraamweek. 


Een doula heeft geen medische verantwoordelijkheid, maar is er om jou en je partner te ondersteunen. De belangrijkste focus tijdens de bevalling is jouw mentale en fysieke welzijn.

Werkwijze

Elk doulatraject start met een gratis kennismakingsgesprek. Deze is natuurlijk bedoeld om kennis te maken, maar ook om af te tasten of er een fijne klik is. Als doula ben ik tijdens een intieme gebeurtenis heel dichtbij, en dan is het belangrijk dat je je compleet op je gemak voelt bij mij. 


Als je een enthousiaste 'ja' voelt, dan ziet het traject er als volgt uit:


# Elkaar beter leren kennen; wie ben jij als vrouw, wie ben jij als partner en wie zijn jullie als stel? Zijn er dingen waar je tegenop ziet of bang voor bent? Zijn er dingen die je diep in je hart heel graag zou willen met betrekking tot de bevalling? Kortom; wat zijn jullie wensen?


# Voorbereiden op de bevalling; ik geef jullie informatie over de belangrijkste hormonen tijdens de bevalling en we oefenen samen verschillende manieren waardoor deze hormonen te beïnvloeden zijn. Als je eerder bevallen bent, bespreken we die ervaringen. Jullie kunnen bij mij terecht voor vragen. 


# Aanwezigheid tijdens de bevalling; met alle liefde ondersteun ik jullie tijdens de geboorte van jullie kindje. Ik zorg voor een fijne omgeving en coach je door de bevalling op de manier die bij jullie past. 


# Napraten en afronden; in de kraamweek kom ik kort langs om de eerste indrukken van de bevalling te verwerken. Wellicht zijn er vragen of ben je sommige details vergeten, ik help jullie het beeld compleet te maken. Ongeveer 6 weken na de bevalling ontvang je van mij een uitgebreid geboorteverhaal en sluiten we samen het traject af. 

Serendipity Doula Service
Pregnant belly

€1250,-

Serendipity Doula Service

  • Gratis kennismakingsgesprek
  • 3 uitgebreide gesprekken tijdens de zwangerschap
  • Geboorteplan bespreking
  • Bereikbaarheid tussen de afspraken door via mail en whatsapp
  • Vanaf 37 weken sta ik 24/7 voor jou op wacht
  • Gebruik van een bevalbad tegen gereduceerd tarief
  • Continue begeleiding tijdens de bevalling
  • Kort kraambezoek in de eerste week
  • Uitgeschreven geboorteverhaal
  • Afsluitend gesprek

Ben je al bijna uitgerekend? Ook last minute is er veel mogelijk, schroom niet om contact op te nemen. 

Wat anderen over mijn doulabegeleiding zeggen

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Rustpunt
Als alleenstaande moeder was het heel fijn het proces niet alleen te hoeven doen. Marianne was mijn rustpunt die normaliter een partner zou zijn geweest. Ze is een fijne persoonlijkheid en gaf me zelfs na 2 eerdere bevallingen nog nieuwe informatie. Daardoor heb ik bewuster mijn bevalling meegemaakt.
Ik ben dankbaar en zou het anderen zeker aanraden.

- Gerdien - 
Ms. Nameless
Add Your Stars
Prettige samenwerking

Ik heb de samenwerking met Marianne als prettig ervaren. Ze heeft de zwangere er goed doorheen geholpen. Ze kende de wensen van de zwangere en heeft hiernaar geluisterd en op in gespeeld. Fijne ondersteuning!


- Verloskundige - 

Ms. Nameless
Add Your Stars
Heerlijk rustig
Jouw begeleiding was precies wat deze vrouw nodig had. Je hebt echt een vertrouwensband met de cliënt. Heerlijk hoe rustig jij bent. Ga zo door, ik vind je een topper!


- Obstetrieverpleegkundige MST - 

Ms. Nameless
Add Your Stars
You gave me trust
I was scared to have my second baby, but was glad you were with me the whole time. You took all the time and gave me the trust that I could do this. You are a quiet and smiling person, loved to have you around.

- Cliënt - 
Ms. Nameless
Add Your Stars